positieve impact op Medewerkers, de business en de wereld

Positieve impact op medewerkers, de business én de wereld om ons heen

De elementen waarop de positieve impact van Purpose zichtbaar wordt: 

- Meer geïnspireerde en bevlogen medewerkers

- Meer betrokken medewerkers met werkgeluk

- Lager ziekte verzuim en hogere retentie

- Grotere aantrekkingskracht op de arbeidsmarkt

- Meer loyale klanten

- Betere bedrijfsresultaten (hogere omzet en winstmarges)

- En een positieve impact op de samen-leving!

Een prachtige win-win-win-win-win..... dus!

Bedrijven met Purpose hebben meer betrokken én meer geinspireerde medewerkers. Medewerkers zijn 1,4 keer meer betrokken, zijn 3 keer meer geneigd te blijven en hebben 41% lager verzuim.

(bron: Gallup Employee Engagement 2018 en EY The Energy Project 2013)

Wat willen wij samen met jou bereiken?

Ten eerste halen we met een kern team (van ambassadeurs) uit jouw organisatie de Purpose boven en leggen deze samen met het oerverhaal (internal storyline) vast.

Vervolgens bepalen we samen de vervolgstappen om de Purpose in de organisatie te 'laten leven' door deze aan te laten sluiten bij de intrinsieke motivatie van medewerkers. Op die manier worden de voordelen van werken en ondernemen vanuit Purpose bereikt en gaan ook jullie met elkaar de positieve impact realiseren op medewerkers, de business én de wereld om ons heen!

The Purpose Company maakt organisaties oer-gezond. Wij laten de trots op jouw organisatie binnen de teams groeien en medewerkers met nog meer werkgeluk hun professionele rol vervullen.

Onze eerste doelstelling is het inspireren van 30.000 medewerkers en hun families met de Purpose van de organisatie waar zij werken.

Hoe bereiken wij dat samen?

Als business coaches laten wij jullie in de 'driver seat' en maken jullie zelf de beslisssingen. Met onze expertise en know how leiden wij jullie door een effecient proces om tot de beste resultaten te komen. 

Het doel is om betekenisvol werken, Purpose, echt te laten leven binnen jouw organisatie of instelling door Purpose 'van het papier af te halen'.

Medewerkers gaan echt begrijpen en voelen wat er met de Purpose wordt bedoeld. Het verhaal erachter wordt doorleeft. Hierdoor kun je authentiek relaties versterken met jouw klanten, gasten, patiënten of cliënten en (potentiële) medewerkers.

Wil jij weten hoe we dat voor jou kunnen doen. Neem contact met ons op! Contact

Wat doen wij?

  • Business Coaching: Inspiratie en           commitment
  • Workshops die de gehele organisatie in beweging brengen
  • Leiderschap tools
  • Meten van Purpose in jouw organisatie
  • Edutainment: (online) inspiratiesessies
  • Purpose Educatie
  • Purpose in het onderwijs
  • Begeleiding bij de CSRD wetgeving en rapportage

Een visuele weergave van wat Purpose is

Wat is Purpose?

Purpose wordt in de afbeelding hier links weergegeven. Deze afbeelding is dan wel voor een individu, maar sluit aan bij hoe The Purpose Company de Purpose van organisaties ziet. Purpose als overtreffende trap van Passie!

Definitie: Waar de kernvaardigheden en expertise(s) van de organisatie worden ingezet om een positieve impact te leveren aan de samen-leving!

Purpose sluit daarbij sterk aan bij de 'Why' van de organisatie. De Purpose moet je als medewerker 'voelen' en het moet duidelijk zijn dat de gehele organisatie hier met elkaar, als tribe, dagelijks mee bezig zijn.

Purpose is dus niet alleen een doel, maar ook een kompas waarop dagelijks beslissingen worden genomen.

De Purpose is altijd te koppelen aan één of meerdere Sustainable Development Goals (SDG's), waardoor de trots van medewerkers toeneemt omdat zij ervaren dat zij bijdragen aan deze wereldse doelen.

Wil je meer weten over Purpose en hoe jij jouw team of organisatie kan inspireren om met meer verbinding en trots te werken?! Download dan nu het Purpose ebook!

Graag ontvang ik het Purpose eBook!

E-mailadres *

Business Coaching

Samen scherpen we de Purpose van jouw organisatie aan of voegen dit toe aan de reeds bestaande strategie, missie, visie en de values. Purpose wordt gedragen door de Board of het Management Team en graag sparren wij over welke purpose past of hoe deze het best omschreven kan worden.

Inspirerende leiders zorgen voor bevlogen medewerkers.

Neem voor een vrijblijvende eerste scan contact met ons op.

Purpose Workshops

Om Purpose 'van het papier te halen' en te laten (be-)leven in de organisatie verzorgen wij workshops. We laten daarin de Purpose aansluiten bij de intrinsieke motivatie van medewerkers, waardoor de Purpose wordt gevoeld. Purpose is niet alleen een doel, maar een kompas die wordt beleefd in het dagelijks handelen. Het beïnvloedt daarmee ook de houding en het gedrag van medewerkers. Purpose zorgt voor meer trots en verbinding tussen medewerkers en op die manier wordt het ook ervaren door stakeholders. Bel met Edward tel:06 24 75 86 85 voor meer informatie.

The Purpose Dashboard

De impact van Purpose dient uiteraard gemeten te worden om te constateren of het ook beleefd wordt. Dit kan beginnen met een nulmeting of als onderdeel van het proces (zie hieronder), waarbij het ervaren en verbonden voelen met de Purpose van de organisatie wordt gemonitord. Het Purpose Dashboard van The Purpose Company verzorgt dit inzicht middels periodieke metingen.

Vraag nu een nulmeting aan voor uw organisatie via het contactformulier.

Bedrijven die sterk purpose gedreven zijn, presteren 133% beter dan de rest van de markt!

(bron: Havas Meaningful brands onderzoek)

Drs. Edward Haarmans

Co-Founder

Na vele commerciële functies en het schrijven van een boek over geluk en de Purpose in het leven, geeft Edward de adviezen in dit boek een vervolg en is hij met Hans Smith The Purpose Company gestart. Eén van de belangrijkste adviezen is het vinden van Purpose en dit is voor het succes van bedrijven ook essentieel. Als gevolg van Purpose krijgen organisaties meer gemotiveerde medewerkers en wordt er een positieve impact op stakeholders en de wereld gerealiseerd!

Contact met Edward? tel: 06 - 24 75 86 85

Hans Smith BBA-BPC

Co-Founder

Hans is enthousiast entrepreneur en specialist in het creëren van verwachting overtreffende klantbeleving.
Na zijn functies bij Disney is hij gestart om mensen in beweging te brengen op alle niveaus binnen organisaties om klanten of gasten te binden aan een merk of organisatie. Deze kracht zet hij nu in om de Betekenis Economie (nog meer) invulling te geven binnen de boardroom, het managementteam en medewerkersteams.

Tim Horsten BAS

Co-owner

Tim zet zich met zijn adviespraktijk al jaren in voor de verhoging van bedrijf continuïteit wat voor hem synoniem staat voor verduurzaming. Binnen The Purpose Company is hij de betekenis borging expert o.a. The Purpose Dashboard en geeft mede op basis daarvan graag de juiste richting aan om met gevalideerde, wetenschappelijk onderzoekresultaten uw rol duidelijk te maken en eventueel te claimen in de betekeniseconomie.

Contact met Tim? tel: 06 - 13 74 57 37

Bedrijven met Purpose halen betere resultaten. Deze organisaties groeien 10% harder in termen van winst en ontstijgen de aandelenmarkt met 120%.

(bron: Edelman The Good Purpose Study 2013)

Wat doet The Purpose Company in het kort

Wij maken met The Purpose Company graag samen met onze klanten, door middel van meer geïnspireerde medewerkers, een positieve impact op de business én wereld om ons heen. De markt zit in de transitie van de belevings- naar de betekeniseconomie en middels een modulair verrijkingstraject willen wij daar met onze klanten aan bijdragen. De verrijking zit ten eerste in het toevoegen van purpose die breed in de organisatie wordt gedragen. De bewustwording hiervan verhoogt het welzijn onder de medewerkers, wat resulteert in een hogere verbondenheid aan de organisatie, meer motivatie, meer loyale klanten met als resultaat de groei van de organisatie. Ten tweede betekent het een verrijking in de zin van meer welvaart voor de organisatie. Op deze manier wordt betekenisvol ondernemen een natuurlijke keuze, waarbij de intrinsieke motivatie van de hele organisatie wordt omgezet in actie, persoonlijke- en economische groei.

Het modulaire verrijkingstraject bestaat uit (management) consultancy voor het finetunen of bepalen van de purpose, een trainingstraject met workshops om maximaal draagvlak in de organisatie te genereren en ons online Purpose Dashboard om de groei van welzijn te monitoren en te ontwikkelen.

Kortom: The Purpose Company begeleidt bedrijven om betekenisvol ondernemen "van het papier af te krijgen" en daadwerkelijk te laten ervaren binnen jouw bedrijf en op die manier authenthiek in contact te zijn met jullie klanten!

‘Meten is weten'. The Purpose Dashboard helpt organisaties sturen op betekenisvol ondernemen. Dat begint vaak met een nulmeting. Wil jij een snelle analyse doen hoe Purpose gedreven jouw organisatie is. Doe The Purpose Quick Scan.

Met Purpose een positieve bijdrage aan de wereld

Naast de missie, de visie en de values van de organisatie dient purpose in de betekeniseconomie als belangrijk strategisch component van de organisatie. Het vinden van de juiste purpose, die past bij de cultuur van de organisatie, is een eerste essentiële stap. Het antwoord wordt dan ook gegeven of de Purpose boven - of in dienst van - de strategie komt te staan!

Purpose sluit daarnaast nauw aan bij het vinden van het doel om een positieve bijdrage te leveren aan de wereld. Als inspiratie voor deze positieve bijdrage aan een betere en mooiere wereld is al veel onderzoek gedaan. Veel onderzoek is gebundeld in de Sustainable Development Goals (SDG's) van de United Nations. Heel veel doelen die bijdragen aan purpose zijn aan één of meerdere van deze SDG's te koppelen. We maken het samen eerst groots en werelds en dan concreet voor de organisatie en het individu!

Voor een gebalanceerde bedrijfsvoering moet ieder bedrijf zich realiseren welke rol zij speelt in de keten (van het leven).

The Purpose Company

The Purpose Company & onze partner Innergie

Innergie werkt al 20 jaar met organisaties rondom thema’s als gastgerichtheid, teambuilding en belevenissen creëren. Recht uit het hart mensen inspireren en meenemen in de belevenis economie. Nu echter de betekeniseconomie ontwaakt gaan we een stap verder. Met hoofd en hart leiden we organisaties het nieuwe tijdperk binnen. Vanuit verbondenheid met ál het leven verleiden we mensen om echt een verschil te maken. Naast geld verdienen, maatschappelijke meerwaarde bieden. Daarom werkt Innergie nu ook rondom thema’s als betekenisvol werken, duurzaamheid en liefde voor Leven. Een hele fijne partner van The Purpose Company.

Onderstaande organisaties hebben al betekenisvol ondernemen trajecten doorlopen:

'Samen met Tim en Edward van The Purpose Company zijn we met een aantal ambassadeurs van MOS aan de slag gegaan om onze purpose vorm te geven. Na drie inspirerende workshops was de purpose daar! Mede dankzij de vakkundige begeleiding van Tim en Edward. En het mooie is, dat wij als ambassadeurs er door het proces inmiddels zo van doordrenkt zijn, dat het uitdragen van de purpose bij ons al bijna vanzelf gaat. En dat terwijl we hem nog moeten uitrollen in de organisatie. Dat belooft wat!'

Maasje Kerssies, MOS, 2023

'Voor een heldere en krachtige Employer Branding van Lankhorst wilden wij bij de basis beginnen; de Purpose van Lankhorst. Wij hebben daarom The Purpose Company gevraagd om ons in dat proces te begeleiden. Edward en Tim hebben met veel enthousiasme onze diverse groep medewerkers, of ambassadeurs zoals The Purpose Company ze noemt, door het proces meegenomen om een authentieke Purpose te vinden waar de Nederlandse organisatie zich in kan vinden en die aansluit bij de internationale Purpose van onze moedermaatschappij WireCo. Met de Purpose als uitgangspunt kunnen we vanuit verbinding verder met een voor iedereen herkenbare Employer Branding.'

Petra Giesing, Lankhorst Sneek, 2022

'Vanaf het eerste moment op een bijzonder open en fijne manier contact met zowel Edward als Hans. Open communicatie waarin zakelijke doelen vermengen met de manier van wie en hoe we zijn. Dat werkt erg prettig!’

Erik van Zuylen, Lab Digital, 2021

'We werken met Hans en Edward aan het beschrijven van onze cultuur en manieren om collega’s met elkaar verbonden te laten blijven. De invulling van Hans en Edward is heel concreet en werkt. Met veel energie krijgen we de begeleiding die ons verder helpt. Het was wel even wennen aan die energie en bijbehorende woorden als purpose, touch points en service concept. Maar er is alle ruimte voor onze ideeën, eigen woorden om onderwerpen te beschrijven en het aanpassen van programma’s. Echt maatwerk in overleg!'

Ilse Groezs, HollandPTC, 2020

The Purpose Company partner van MVO Nederland

Als partner van MVO Nederland werken we aan het bereiken van de nieuwe economie: klimaat neutraal, circulair, inclusief en met transparante ketens. Ook dat is een aandeel van The Purpose Company in de nieuwe economie. 

Onze Purpose is Samen Toekomstbestendig Ondernemen! Samen ondernemen binnen de grenzen van natuur en samenleving voor een gezonde toekomst voor bedrijven én de planeet! 

Doe jij mee? Neem contact met ons op en kijk voor meer informatie over MVO Nederland op hun website.

Wil jij een snelle introductie over Purpose. Schrijf je in voor de emailreeks 'In 10 dagen alles weten over Purpose?

Inschrijving 'In 10 dagen alles weten over Purpose'!

E-mailadres *

‘Brands that will thrive in the coming years are the ones that have a Purpose beyond profit’.

Richard Branson

Contact

Neem gerust vrijblijvend contact met ons op om te vernemen wat we voor elkaar en voor jouw organisatie kunnen betekenen!

The Purpose Company®
Burgemeester Haspelslaan 59, 1181 NB Amstelveen

tel Edward: 06 - 24 75 86 85 of

tel Tim: 06 - 13 74 57 37

edward @ thepurposecompany.nl

tim @ thepurposecompany.nl