Engelse vlag

Purposegedreven onderwijs voor een nieuwe generatie vol bevlogenheid

DEZE ONDERWIJSINSTELLINGEN GINGEN JE AL VOOR:

Logo's onderwijsinstellingen
Logo's onderwijsinstellingen
TIJD VOOR VERANDERING

Een doelloze generatie?

Zorgwekkende cijfers uit onderzoek van het Trimbos Instituut benadrukken een urgente uitdaging voor onderwijsinstellingen; bijna de helft van onze studenten worstelt met psychische klachten, waaronder eenzaamheid, prestatiedruk, stress en slaapproblemen(1). Deze problematiek zet niet alleen hun academische succes onder druk, maar beïnvloedt ook hun welzijn en toekomstperspectief. Studenten worstelen met het vinden van betekenis en richting in hun studies en toekomstige carrières, wat leidt tot gevoelens van angst en onvermogen.

Scholieren en studenten zijn onze toekomstige medewerkers en leiders, dus is het hoog tijd voor verandering. Hoe kunnen we onze studenten en scholieren uitrusten met de tools om hun dromen en doelen te vinden én na te streven, terwijl ze daarbij ook nog eens positief bijdragen aan onze planeet en maatschappij?

Verveelde leerlingen
Purpose in het Onderwijs Whitepaper die vast wordt gehouden
MEER WETEN?

Vraag nu ons gratis Purpose Onderwijs Whitepaper aan!

En ontdek meer over hoe Purpose binnen jouw onderwijsinstelling zowel de prestaties als het welzijn van studenten én docenten aanzienlijk kan verbeteren! 

ALL YOU NEED IS PURPOSE

De transformatieve kracht van Purposegedreven onderwijs

Het integreren van Purpose in het onderwijs biedt een krachtige oplossing voor deze uitdagingen. Uit onderzoek van de Erasmus Universiteit blijkt dat studeren vanuit een betekenisvol droomdoel en het stellen van doelen een enorme positieve impact met zich meebrengt voor studenten:

1. Hoger welzijn

Purpose vermindert gevoelens van eenzaamheid en stress, en verhoogt het algemene welzijn.

2. Betere prestaties

Doelgerichte studenten halen 20% hogere studieresultaten(1) en hebben een hoger slagingspercentage.

3. Meer veerkracht en doorzettingsvermogen

Zingeving maakt flexibel, veerkrachtig en gemotiveerder, waardoor studenten 22% minder snel uitvallen(1).

Leerlingen die zitten op een trap

Als onderwijsinstelling ligt hier een cruciale rol. Door Purpose in de onderwijservaring op te nemen, geef je studenten de tools en het perspectief om hun studies en toekomstige loopbanen positief te benaderen vanuit een plaats van betekenis. Zo brengen we ze in beweging om het verschil te maken!

1. Wees een inspiratiebron met impact

Wordt als onderwijsinsteling een vooruitstrevend voorbeeld, dat aantoont en tastbaar maakt hoe jullie studenten inspireren, motiveren en de tools bieden om bij te dragen aan een betere wereld.

2. Betere aantrekkingskracht en binding

Door je onderwijservaring te verrijken met Purpose, vergroot je ook de aantrekkelijkheid voor potentiële studenten, en versterk je de loyaliteit en betrokkenheid van huidige studenten en alumni.

3. Verbeterde studieresultaten

Het integreren van Purposegedreven onderwijs stimuleert de motivatie en betrokkenheid van de studenten, wat resulteert in minder uitval en een hoger slagingspercentage.

TESTIMONIALS

Wat anderen over The Purpose Company zeggen

5/5

“Edward heeft vorig jaar de opening van het studiejaar voor de nieuwe studenten van de deeltijdopleiding ‘Toegepaste Psychologie’ verzorgd. Het was een interactief verhaal over Purpose, studie- en werkgeluk en een route naar je eigen dromen. De studenten waren erg nieuwsgierig en enthousiast.  De boodschap is zeker ontvangen, want nu een jaar later halen studenten nog regelmatig deze sessie aan. De nieuwe studenten van het aankomende studiejaar willen we graag net zo enthousiast ontvangen en deze mooie boodschap ook meegeven. Niet verrassend dat we dus Edward ook voor komend jaar weer gevraagd hebben om onze nieuwe (deeltijd-) studenten te verwelkomen.”

Foto van testimonial
Angelica Uitterlinden
HBO ACADEMY
5/5

“Een ‘BOOST IT’ gastcollege voor onze afstudeerstudenten middenin de Covid-19 crisis. Een periode die voor onze studenten een onzekere tijd met zich mee brengt. We hebben Hans en Edward gevraagd om onze studenten mee te nemen in een ‘BOOST IT’ college over hun eigen Purpose en over gastvrijheid; Waarom doen we de dingen die we doen? Wat is nou echt belangrijk voor mij? Hans en Edward hebben een mega gaaf energiek online gastcollege gegeven. Super interactief waarin ze de studenten een andere manier van denken en kijken naar hun toekomst meegeven. Een heerlijke booster voor de studenten om zichzelf klaar te stomen voor het afstuderen, en het zoeken naar een baan of een vervolgopleiding!”

Foto van testimonial
Karin Pels
AVANS UNIVERSITY OF APPLIED SCIENCES
5/5

Gister woonde ik met nog ongeveer 100 andere studenten een presentatie bij van Edward over geluk en Purpose. Een vriend van mij en ik waren dusdanig geïnspireerd door zijn verhaal dat we samen in gesprek gingen wat dit voor ons betekende. We hebben direct nieuwe doelen gesteld op sportief gebied. Voor het vinden van onze Purpose hebben we nog wat meer tijd nodig, maar dat gaat zeker komen!

Foto van testimonial
Reijer Dahmen
STUDENT HOGESCHOOL ROTTERDAM
HOE WIJ JOU KUNNEN HELPEN

Inspiratie voor de nieuwe generatie met Purpose als kompas

Het raken en bereiken van studenten of scholieren met een positieve blik op de toekomst! Dat is wat wij willen en kunnen. In samenwerking met onderwijsdeskundigen realiseren wij allerlei soorten energieke sessies waarin we scholieren, studenten én docenten inspireren om keuzes te maken die gelukkig maken en perspectief bieden.

Samen met jou maken we graag een passend programma waar de deelnemers met concrete handvatten én een ontzettend goed gevoel op terugkijken! 

Purpose gastcollege in collegezaal
Lesmodules

Modules kunnen los worden ingepland of onderdeel zijn van een collegereeks. Denk aan:

Gastcolleges
Uitreiking Dikke Duim Award
Purpose Safari

Ter inspiratie met scholieren of studenten een bedrijfsbezoek doen bij een Purposegedreven organisatie.

Samen kunnen we op zoek naar een passende Purpose Safari die aansluit bij de wensen van jouw organisatieinstelling!

Workshops docenten

We verzorgen interactieve workshops voor docenten om aan de slag te gaan met Purpose, zoals:

CONTACT

Wil jij met Purpose aan de slag?

Wij zetten mensen graag in hun kracht en doen dit bij studenten door op zoek te gaan naar hun talenten en passie om van daaruit de overtreffende trap van hun passie te vinden: hun Purpose! Dat draagt bewezen bij aan hun studieresultaten, slagingspercentage en welzijn.

Neem gerust vrijblijvend contact met ons op om te vernemen wat we voor elkaar en voor jouw onderwijsinstelling kunnen betekenen!

Handtekening The Purpose Company
Edward Haarmans

Na vele commerciële functies en het schrijven van een boek over geluk en Purpose, helpt Edward bedrijven met hun Purpose en de doorvertaling naar organisatorisch succes.

Hans Smith

Specialist in het creëren van superieure klantbelevingen en het in beweging brengen van mensen om klanten of gasten te binden aan een merk of organisatie.

Tim Horsten

Jarenlange ervaring in het verhogen van bedrijfs- continuïteit , borging, verduurzaming en sturing geven aan de hand van wetenschappelijk gevalideerd onderzoek.