Engelse vlag

Blog: Chocolatemakers 1e winnaar van de Purpose Dikke Duim Award

Uitreiking Dikke Duim Award

Foto 1: Edward reikt de Purpose Dikke Duim Award uit aan Rodney Nikkels en Enver Loke van Chocolatemakers (vlnr.).

PERSBERICHT

Zichtbaar en voelbaar duurzaam, toekomstgericht ondernemend, met een hoge mate van werkgeluk voor medewerkers. Samen met het Nederlandse publiek is de Amsterdamse organisatie Chocolatemakers gekozen als de 1e winnaar van de Dikke Duim Award.

Cacao voor een eerlijke prijs, Chocolatemakers betaalt 50% meer dan de fairtrade standaard, men is goed onderweg om de CO2 footprint in het transport te elimineren door de cacao voor een deel (rond de 25%) met het zeilschip de ‘Tres Hombres’ naar Amsterdam te vervoeren, én het vervoer van de chocolade naar Duitsland uit te voeren met honderden fietscouriers. Daarnaast werkt men samen met de cacaoboeren aan het herstel van hun bossen.

Het werkgeluk van de medewerkers is hoog, het ziekteverzuim ligt ver beneden het landelijk gemiddelde. Het blijkt aantrekkelijk om te werken voor de Chocolatemakers, zo aantrekkelijk dat een lager salarisniveau wordt geaccepteerd. Een bijdrage te mogen leveren aan dit blije, duurzame product én een mooiere wereld zijn daarbij voor medewerkers doorslaggevende secundaire arbeidsvoorwaarden.

Chocolatemakers groeit hard en wil doorgroeien met nieuwe (h)eerlijke producten. Hiervoor worden diverse cacoabonen gebruikt volgens hetzelfde receptuur, maar een deel van de productie wordt ingericht in de landen van de herkomst van de cacoabonen om ook deze toegevoegde waarden ten goede te laten komen aan de lokale boeren.

De Dikke Duim is een initiatief van het Nederlandse bedrijf The Purpose Company (TPC) met als doel; Nederlandse instellingen en organisaties enthousiasmeren om voelbaar betekenisvol(ler) te ondernemen om zo én positief nieuws te brengen én een positieve bijdrage aan de wereld te leveren.

“Wij willen ieder jaar een aantal organisaties / instellingen in het zonnetje zetten om zo andere bedrijven te inspireren (nog meer) stappen te zetten in tastbaar toekomstbestendig werken” zegt Hans Smith, co-founder van TPC.

Bedrijven stappen in de goede richting te laten zetten. Dat is de purpose van The Purpose Company. Zij zien uit ervaring dat purpose bijdraagt aan het werkgeluk van medewerkers, succes van de organisatie, meer welzijn en natuurlijk het belangrijkste, aan het milieu en de maatschappij. “Purpose van een organisatie moet in de huidige betekeniseconomie nauw aansluiten bij een positieve bijdrage leveren aan de wereld, dat is essentieel, juist nu. Daarnaast draagt het bij aan positief nieuws waar wij met elkaar een enorme behoefte aan hebben” aldus The Purpose Company.

———–

Gisteren een inspirerend gesprek gehad met Rodney Nikkels van Chocolatemakers BV tijdens het uitreiken van de Purpose Dikke Duim Award.

Deze Dikke Duim is enerzijds gericht op het in het zonnetje zetten van bedrijven die mooie stappen op het gebied van Purpose hebben gezet, maar ook om als voorbeeld te dienen voor anderen. Rodney Nikkels, Enver Loke en het team zijn daar dubbel en dwars in geslaagd!

Zij beheren de hele keten van cacaoboon (boer) tot aan het maken van de chocolade en doen dat een duurzame wijze; Vanaf het werken met de boeren, het (gedeeltelijk)e transport per zeilschip de ‘Tres Hombres’, dat gisteren aan de kade lag en de verwerking in de duurzame productielocatie in Amsterdam. Ook hebben zij een samenwerking met de ‘Shokofahrt’ van Nikolai Wystrychowski die met honderden fietsen de chocolade (repen) zonder Co2 uitstoot naar Duitsland fietsen!

Het was een prachtige inspirerende middag en, ondanks dat er andere prachtige genomineerden waren voor de Dikke Duim Award, een terechte winnaar! Uiteraard hebben we als cadeau ook weer bomen gepland via Trees for All!

Foto 2: De cacao wordt uit het zeilschip de ‘Tres Hombres’ gehaald en later verwerkt tot onder andere ‘de chocolade zeiltjes’.

Edward

The Purpose Company
Edward, Hans en Tim van The Purpose Company

Positieve impact op medewerkers, de business én de wereld!

Volg ons op: