Engelse vlag
purpose-testimonial4
Foto van testimonial
purpose-testimonial5
purpose-testimonial3
Onze tevreden klanten:
(4.8/5)
5/5

Positieve impact op medewerkers, de business én de wereld!

Gebruik de CSRD als katalysator voor zakelijke en maatschappelijke impact

The Purpose Company biedt ondersteuning aan organisaties bij het voldoen aan de CSRD (Corporate Sustainability Reporting Directive), van introductie workshops tot volledige begeleiding in een traject van A tot Z. Samen op weg naar compliance, graag mét de vele kansen die deze wetgeving biedt voor brede zakelijke én maatschappelijke impact.

VERTROUWD DOOR O.A.

Water in de vorm van een pijl naar boven in een groene omgeving
CSRD WETGEVING & RAPPORTAGE

Maak met The Purpose Company van de 'CSRD-verplichting' een inspirerend proces!

Vanaf 2024 moeten steeds meer bedrijven rapporteren over milieugerelateerde, sociale en bestuurlijke (ESG) aspecten volgens de CSRD. Velen zijn zich onvoldoende bewust van de organisatiebrede implicaties hiervan en weten niet waar te beginnen.

De doorlooptijd om tot deze rapportage te komen duurt al snel meer dan een jaar. Het is belangrijk om snel te starten met het verzamelen van relevante data, het toewijzen van verantwoordelijkheden en tijd vrij te maken. Tijdig beginnen biedt voordelen en helpt de impact van deze regeling op de organisatie te begrijpen.

Door als manager te benadrukken wat de ‘waarom’ (why) van de regeling is, in plaats van op de ‘wat’ (what) zijn medewerkers enthousiaster over de regeling. Door de intentie van de wet te volgen, en niet alleen de regels, gaan medewerkers en teamleden dat zo makkelijker zien en ervaren en is er meer intrinsieke motivatie om met de regelgeving mee te gaan.

CSRD met Europees teken erachter
CSRD e-Book op tafel
MEER WETEN?

Vraag nu gratis ons CSRD e-Book aan!

En krijg uitgebreid antwoord op vragen zoals: Wat is de CSRD? Voor wie is de CSRD van toepassing? Per wanneer is deze verplicht? Hoe maak ik hier een efficiënt en inspirerend proces van? En lees meer over hoe wij jouw organisatie helpen te voldoen aan de CSRD én samen deze verplichting ombuigen in een kans met zakelijke én maatschappelijke impact!

HOE WIJ JOU KUNNEN HELPEN

Volg de CSRD in 'de geest van de wet' en inspireer jouw medewerkers om samen toekomstbestendig te werken

The Purpose Company kan op verschillende manieren ondersteunen. Dat kan in een workshop met uitleg omtrent de Corporate Sustainability Reporting Directive, in samenwerking met een klein team uit de organisatie een plan van aanpak maken, of de complete begeleiding tot en met de uiteindelijke rapportage.

Wij zien de CSRD niet enkel als een rapportage verplichting, deze wetgeving is er niet voor niets. Door de intentie van deze wetgeving te volgen en niet alleen de regels, creëer je meer draagvlak en gaan medewerkers er voortvarender mee aan de slag en zorgen zij bovendien voor verbetering van financiële én ESG prestaties. Zo maak je van deze nood een deugd. The Purpose Company levert daarbij altijd maatwerk en bouwt graag voort op wat er al is.

Fase I
CSRD in vogelvlucht: van kennismaking tot management commitment

We beginnen met het beantwoorden van verkennende vragen zoals; Wat is het? Waar beginnen we? Welke stappen doorlopen we het best? Hoe doorlopen we die stappen en wie voert ze uit?

Draagvlak en visie vanuit het Management is essentieel en door dit project vanuit inspiratie te laten ontstaan, in plaats van als verplichting vanuit de wetgever, zal het een diepere impact hebben op de gehele organisatie en haar stakeholders.

Fase II
CSRD planning: begeleiding tot gericht plan van aanpak
CSRD met een vink erdoorheen
Fase III
CSRD implementatie en verificatie: gedetailleerd stappenplan

Bij Fase III kan The Purpose Company verschillende rollen vervullen om het gewenste resultaat te bereiken; als coach, consultant of interim manager.

Laptop met duurzame icons
MEER WETEN?

Schrijf je in voor ons CSRD webinar!

Wij organiseren CSRD webinars om je mee te nemen in het plan van aanpak rondom de CSRD rapportage en hoe je hier een inspirerend project van kunt maken. Wil je deelnemen? Laat dan je e-mailadres hieronder achter en selecteer een moment.

TESTIMONIALS

Wat anderen over The Purpose Company zeggen

5/5

“Wij hebben The Purpose Company gevraagd om ons in het proces te begeleiden. Edward en Tim hebben met veel enthousiasme onze diverse groep medewerkers door het proces meegenomen.”

Petra Giesing
LANKHORST SNEEK
5/5

“De invulling van Hans en Edward is heel concreet en werkt. Met veel energie krijgen we de begeleiding die ons verder helpt. Er is alle ruimte voor onze ideeën, eigen woorden om onderwerpen te beschrijven en het aanpassen van programma’s. Echt maatwerk in overleg!”

Ilse Groesz
HOLLANDTPC
4/5

“Enthousiaste en professionele begeleiding van Edward & Hans van The Purpose Company. Zij weten op een hele leuke manier tot snel begrip te komen omtrent het onderwerp, ongeacht de achtergrond van de collega’s. Iedereen in het kernteam van het project kreeg een volwaardige rol waardoor de betrokkenheid en enthousiasme voor het traject groot was. Het verhoogd daarmee tevens de verbinding tussen collega’s.”

Initialen WD
Wim Diersen
BRIBUS
CONTACT

Wil jij of moet jij binnen je organisatie met de CSRD aan de slag?

Bij The Purpose Company staat onze doelgerichte benadering van de CSRD-wetgeving centraal. Wij zijn er om je te ondersteunen bij het navigeren door en het benutten van de kansen die deze wetgeving biedt.

Voel je vrij om contact met ons op te nemen voor een vrijblijvend gesprek over hoe we samen jouw organisatie kunnen versterken en een positieve impact kunnen maken – in lijn met de CSRD-vereisten!

Handtekening The Purpose Company
Edward Haarmans

Na vele commerciële functies en het schrijven van een boek over geluk en Purpose, helpt Edward bedrijven met hun Purpose en de doorvertaling naar organisatorisch succes.

Hans Smith

Specialist in het creëren van superieure klantbelevingen en het in beweging brengen van mensen om klanten of gasten te binden aan een merk of organisatie.

Tim Horsten

Jarenlange ervaring in het verhogen van bedrijfs- continuïteit , borging, verduurzaming en sturing geven aan de hand van wetenschappelijk gevalideerd onderzoek.