positieve impact op Medewerkers, de business en de wereld
Wil jij in 10 dagen alles weten over de positieve impact van Purpose?
Schrijf je dan nu in voor de emailreeks via het formulier hiernaast.
Wil jij weten wat Purpose nu exact is en wat je kunt doen om Purpose echt te laten leven in de organisatie? Om op die manier de vele langdurige vruchten van werken vanuit Purpose te kunnen plukken, schrijf je dan nu in voor de emailreeks 'in 10 dagen alles weten over de positieve impact van Purpose'. Je ontvangt dan een aantal korte en krachtige e-mailberichten waarin dat wordt uitgelegd.
Gebruik voor jouw inschrijving het formulier hiernaast.
Artikel
Purpose as strategic element for inspiring leadership
CHRO December 2022
(Achtergrond: Op woensdag 16 november 2022 vond CHRO Day plaats en werd de CHRO of the year Award uitgereikt. De dag had als thema 'People Planet Profit, on the edge op capitalism' en daarom mocht The Purpose Company als spreker natuurlijk niet ontbreken ).
We weten het al langer: gelukkige medewerkers zijn intrinsiek gemotiveerd, meer betrokken en dus meer geneigd zich langdurig te verbinden aan je organisatie. Purpose speelt hierbij een belangrijke rol, aldus Edward Haarmans op CHRO Day 2022.
“Als je mensen vraagt wat hen gelukkig maakt, noemen ze gezondheid, gezin en werk. Toch blijkt keer op keer uit onderzoeken dat de meerderheid van de werknemers ontevreden is over zijn werk” zo begon Edward Haarmans zijn sessie ‘Purpose as strategic element for inspiring leadership’ op CHRO Day 2022 in Kasteel de Wittenburg te Wassenaar.
Vanuit zijn onderzoek naar het geluk van mensen startte Haarmans The Purpose Company met als doel mensen gelukkiger te maken met hun rol in de organisatie en een positieve impact te realiseren om de samenleving en de bedrijfsresultaten te verbeteren. Van de win-win waar hij altijd op zoek was naar een win-win-winsituatie.
Lees het volledige artikel op de website van CHRO
Wil je meer over dit onderwerp of Purpose in het algemeen, neem dan contact met ons op. Je kan een mail sturen naar Edward @ thepurposecompany.nl
Artikel
De company Purpose is het nieuwe bedrijfscompas
Financiele Dagblad juli 2022
Willen bedrijven medewerkers verleiden om bij hen te (blijven) werken, dan helpt het om een duidelijke company purpose te hebben. Belangrijk is wel dat dit geen verhaal voor de bühne is, maar een kompas op basis waarvan een organisatie dagelijks vaart.
(Achtergrond: Naar aanleiding van de samenwerking met Randstad en het Randstad Employer Branding Research (zie ook de post hieronder) werd Edward geinterviewed voor een artikel in het Financieel Dagblad).
Een goede reputatie. Dat is de nummer 4 op de lijst van punten die maken dat medewerkers blijven bij een werkgever, zo blijkt uit het Randstad Employer Brand-onderzoek 2022. Het werkgeversmerk doet er kortom toe. En dat merk wordt onder andere geladen door de ‘company purpose’. ‘Dit is een thema dat leeft onder medewerkers’, zegt Jeroen Tiel, directeur van Randstad Nederland. ‘We zien dat bijvoorbeeld ook terug in de resultaten van onze Werkmonitor. Met name generatie Z, ofwel de mensen geboren tussen 2000 en 2015, hechten veel waarde aan bedrijfsdoelen. Zij willen bij voorkeur werken voor bedrijven die ertoe doen. Maar ook overige generaties zijn steeds meer geïnteresseerd in het verhaal van een onderneming.’
Overtreffende trap van passie.
Purpose is niet iets nieuws. Te pas en te onpas komen we het woord vandaag de dag tegen. Maar waar hebben we het dan precies over? ‘Je kunt zeggen dat Purpose de overtreffende trap is van passie’, zegt Edward Haarmans, oprichter en eigenaar van The Purpose Company. ‘Daarmee bedoel ik dat je je passie inzet voor een bijdrage aan de wereld. Dan heb je purpose.’ Voor bedrijven geldt min of meer hetzelfde. Haarmans: ‘Daarbij gaat het om het om koppelen van de kernvaardigheden, van dátgene waar het bedrijf goed in is, aan het leveren van een toegevoegde waarde voor de wereld om ons heen. Met andere woorden: wat doe je als bedrijf om de wereld om je heen beter te maken? Dat is je Purpose.’
Lees het volledige artikel op de website van het Financiele Dagblad
Wil je meer over deze impact weten, ook op de andere elementen, vraag de whitepaper aan middels het formulier hieronder, of neem direct contact met ons op. Je kan een mail sturen naar Edward @ thepurposecompany.nl
Blog
De positieve impact van Purpose op Employer Branding
Mei 2022
Vanuit het Randstad Employer Branding Research zijn er 16 elementen die van belang zijn voor het aantrekken van nieuwe medewerkers. Purpose heeft op 12 van die 16 onderdelen een positieve impact!
Nog nooit waren er zoveel vacatures ten opzichte van het aantal werklozen. Het behouden van medewerkers en het aantrekken van nieuw talent is essentieel. Termen als 'Employer Branding' en 'de war for talent' zie je steeds vaker in berichten. Al gaan wij bij The Purpose Company liever uit van 'de magneet voor talent'. Recent mocht ik nog naar aanleiding van het Randstad Employer Branding Research de impact van Purpose op Employer Branding toelichten.
Uit onderzoek weten we natuurlijk al jaren dat het hebben van Purpose met een bijbehorende internal storyline een positieve impact heeft op medewerkers. Mits de Purpose leeft in de organisatie natuurlijk. De Purpose verhoogt de trots, de passie en de verbinding onder medewerkers onderling én met de organisatie. Het naar buiten de organisatie uitdragen van Purpose door medewerkers is één van de 12 elementen om 'de magneet voor talent' te worden.
Wil je meer over deze impact weten, ook op de andere elementen, vraag de whitepaper aan middels het formulier hieronder, of neem direct contact met ons op. Je kan een mail sturen naar info@thepurposecompany.nl
Foto 1: Hans zijn nieuwe matras komt uit Deventer!
Foto 2: ....Eèèn Haaans (onze Gaston), wat krijgen Ine, Mark en het team van Royal Auping dan?! ;-)
Foto 1: Edward reikt de Purpose Dikke Duim Award uit aan Rodney Nikkels en Enver Loke van Chocolatemakers (vlnr.).
Foto 2: De cacao wordt uit het zeilschip de 'Tres Hombres' gehaald en later verwerkt tot onder andere 'de chocolade zeiltjes'.
Webinar Purpose & EU Wetgeving
November 2020
Op 19 november 2020 gaven wij een webinar over Purpose en de impact van de nieuwe ESG wetgeving met Linda van Goor, Tim Horsten onder begeleiding van journalist en moderator Frank du Mosch.
Het was een inspirerend uur met een antwoord op de vraag: Purpose, betekenisvol ondernemen en succesvoller zijn, hoe dan? Het gaf mooi inzicht op de ‘Green Thinking’ push wetgeving vanuit EU. Wat gaat de norm worden. De EU volgt in grote lijnen de mening van de Europeaan, maar is inmiddels veel progressiever geworden in haar leidende rol.
Een aantal inspirerende opmerkingen:
'Beter nadenken leidt tot betere plannen en betere resultaten'.
'Investeer in de nieuwe economie en niet in de oude; investeer in purpose driven organisaties! Er zijn echter inspirerende bedrijven die de transitie wel hebben gemaakt zoals DSM. Als je deze wending niet maakt, dan ga je dood!'
'Cijfers zijn in essentie saai, maar Purpose niet, dat is per definitie heel erg leuk!'
Wil je de hele webinar zelf nakijken, stuur een bericht naar marketing@thepurposecompany.nl
Blog
Blog
Lessen uit een wereld in Coronastand
Maart 2020
Onze geschiedenis is een reeks van maatschappelijke gebeurtenissen bepalend voor de wereld waarin wij nu leven. 2020 gaat met de Corona crisis daarin een prominente plaats innemen. Een crisis die qua impact al wordt vergeleken met WOII. Hoe kortgeleden is het dat we nog vol in de waan van de dag leefden? Voor mij was dat slechts 3 weken terug. Een tijd waarin veel duidelijk was: waar wil ik naar toe, wat doe ik nu om dat te bereiken in een ogenschijnlijk maakbare wereld. Tot de Corona crisis.
Hoe heeft Corona ons kunnen overvallen van iets ver weg in Wuhan tot een haast existentiële dreiging hier en nu? Iets onzichtbaars dat ons gehele dagelijkse leven sindsdien bepaald en momenteel alles op zijn kop zet. Het gezegde; never waste a good crisis heeft mij sinds het begin niet meer losgelaten. Ik wil naast alle onzekerheid en angst deze tijd vooral ook zien als kans om ervan te leren. Maar wanneer begon dit eigenlijk?
Eind februari kregen wij de officiële bevestiging van besmetting in Nederland. Maatregelen volgen elkaar daarna snel op, eerst van organisatie en structuur op grote lijnen voor enig herstel van veiligheidsgevoel en rust. Later interventies om de spreiding van het virus te bedwingen opgeschaald om de leefsituatie voor zover mogelijk te normaliseren. Begin maart is in ons land het eerste dodelijke slachtoffer te betreuren en een week later verklaart de WHO de Corona pandemie een feit. Het virus brengt wereldwijd gedeelde onzekerheid en angst en daarmee een gezamenlijk belang, een doel met gevoel voor urgentie en groeiende behoefte aan duidelijkheid en daadkracht.
Vanaf eind maart geldt in Nederland een zogenaamde intelligente lockdown. Een bizarre tijd waaraan we na het eerste schokeffect en mogelijk ontkenning langzaam gewend lijken te raken en waarin slecht nieuws ook nieuws is. In Nederland zijn er op het moment van schrijven 771 mensen overleden aan het virus en zijn er 10.866 bevestigde besmettingen. De ontwikkelingen volgen elkaar steeds sneller op. Van China, Korea, Iran, Italië en Nederland is het epicentrum ondertussen alweer verschoven naar de VS en de stad New York.
In de bestrijding richten wij ons ondertussen op het centrale doel en wordt er efficiënt gewerkt aan de meest essentiële zaken. Politieke, culturele en religieuze kleuren vervagen. Op 20 maart vervangt Martin van Rijn (PVDA) Bruno Bruins (VVD) als minister van Medische Zorg. Multidisciplinaire teams van specialisten krijgen belangrijke medezeggenschap. Jaap van Dissel verzekert zich een plek in de geschiedenisboeken. Het is een tijd van; afspraken uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. Alles lijkt plots mogelijk. Tot voor kort was er geen geld voor onderwijs en zorg, nu lijkt de schatkist open voor zolang dat nodig is. 15 miljard al voor de eerste economische nood alleen.
Crises lijken bovendien oer-gedrag in ons aan te spreken en zo een positieve stimulans te zijn tot onbaatzuchtig-, en medemenselijkheid. We spreken vaker en openlijk onze waardering uit voor een ander, de klapkoren voor de helden van de zorg zullen we ons lang heugen. De hashtag Coronahulp loopt over van ideeën. Vrijwillig passen we op elkaars kinderen en doen we boodschappen voor hen die beter binnen blijven.
We voelen ons kwetsbaar, werken veelal van huis, doen als het ware een stapje opzij, bedenken wat we kunnen doen voor de ander en worden weer creatief. Hoogwerkers bij het raam van onze ouderen om hen op de verjaardag toe te zingen en beren in de vensterbank om speurtochten voor kinderen buiten te veraangenamen. Medemenselijk-, en onbaatzuchtigheid, eigenschappen die in deze tijden van nood ons juist weerbaar en veerkrachtig maken. Veerkracht en positieve effecten tonen zich op onverwachte wijzen. De natuur die in meerdere opzichten opleeft. Er is minder vervuiling door emissies van vervoer en industrie. In Venetië zwemt de vis weer tot ín de binnenstad.
Ook de tegenbeweging bestaat, parallel aan de crisis en groeit. In tijden dat alles anders is willen we tenslotte ook terug naar het vertrouwde. Er worden fuck the crisis feesten georganiseerd door en voor ontkenners. Zwakke plekken in de maatschappij komen aan het licht. Ziekenhuizen hebben slechts één leverancier voor strategische middelen. Maar zo blijkt ook het ontbreken van gebarentaal bij belangrijke persconferenties, sinds dat er is kan iedereen het woord hamsteren uitbeelden aan doven. Het virus slaat nog in alle hevigheid om zich heen of we beginnen ons al openlijk af te vragen of de oplossing niet erger is dan de kwaal. Een kwaal die Corona heet en die ons angst brengt door onzekerheid maar tevens de wil om het te overwinnen. Uiteindelijk gaan we dit virus ook weer temmen en voegen we een beladen stuk inhoud toe aan de wereldgeschiedenis.
Hopelijk nemen we allemaal onze ervaringen en lessen actief mee uit deze wereld in Coronastand, laat de crisis alsjeblieft niet voor niets zijn geweest. Wat als we de ervaringen en geleerde lessen vertalen naar betekenisvolle organisaties en betekenisvol werken voor het post-Corona tijdperk? Hoe verhogen we veerkracht voor onszelf, voor onze dierbaren en voor de organisaties waarin we werken?
Wat zou het mooi zijn als we ons de volgende vragen stellen:
Wat is nu de purpose van ónze organisatie waarbij vrijwel niemand twijfels heeft over het belang en de urgentie ervan?
Wat zijn nu onze nieuwe waarden waaruit vervolgens missie, visie en strategie ontstaan?
Wat is de maatschappelijke betekenis die we willen realiseren, waarvoor wij intrinsiek gemotiveerd zijn, altijd stappen extra willen zetten?
Hoe organiseren we dat we permanent van een dergelijke drijvende, inspirerende en vrijwel eensgezinde kracht gebruik blijven maken?
Hoe beperken we ons als leiders eerst tot de grote lijnen en kaders en laten we daarna de invulling en uitwerking vooral over aan multidisciplinaire teams?
Hoe communiceren we continu open, eerlijk en feitelijk over de betekenis, de prestaties en behaalde resultaten en vragen we én bieden we hulp aan bij welzijn vraagstukken?
Hoe stimuleren we creativiteit door nu en dan rust te creëren en zo andere zintuigen aan te spreken voor het vinden van nieuwe en onorthodoxe oplossingen?
Laten wij de op brede schaal vrijgekomen medemenselijk-, en onbaatzuchtigheid blijven koesteren voor een nog mooiere wereld. Dit gaat over het duiden van purpose (betekenis), een hoger doel voor organisaties en instellingen. Een doel dat niet alleen op papier staat maar er ook van afgehaald wordt en lééft. Betekenis die voor jou als medewerker of leider merkbaar is, gevoeld wordt en waaraan je bijdraagt zodat jij nóg trotser wordt op wat je doet en dat ook uitstraalt.
Tim