Engelse vlag

Blog: Renewi Nederland, het ‘waste-to-product’ bedrijf, werd terecht de winnaar van de Purpose Dikke Duim Award

Uitreiking Dikke Duim Award

Op bovenstaande foto staan (vlnr) Gilbert de Raad en Ernst-Jan Mul van Renewi en Edward.

Sta even stil bij het ‘waste-to-product’…. Dat is de kern van Renewi! Renewi maakt positieve impact op mensen, de business én de wereld en is daarom terechte winnaar van de Purpose Dikke Duim Award najaar 2022. Het bedrijf is op een missie; Mission75. Deze missie verwijst naar Renewi’s ambitieuze plan om het eigen recyclingpercentage te verhogen van 68% naar 75% in 2025 met een zo hoog mogelijke kwaliteit.

Naast “eeuwige roem” ontvangen zij natuurlijk de Purpose Dikke Duim Award, het bijbehorende certificaat, een fles bubbels om het te vieren en planten wij bomen via onze partner Trees for All!

Ook binnen Renewi kan iedereen overigens een award winnen, en wel een ‘Mission 75 Award’ voor goede ideeën die bijdragen aan het behalen van de doelstelling. Daar zijn er inmiddels al 14 van uitgereikt. De impact op medewerkers gaat overigens verder. Circulariteit is ‘hot’ en ook starters op de arbeidsmarkt willen graag bij Renewi komen werken.

Positieve impact op de business; De serieuze investeringen in de verwerkingsstromen van afval in deze kapitaalintensieve business stelt Renewi in staat om waarde te halen uit afvalstromen. De échte winst zit natuurlijk in het feit dat er nieuw leven wordt gegeven aan gebruikte materialen. Een zeer duidelijke positieve impact op de wereld dus!

Met The Purpose Company zetten wij met de Purpose Dikke Duim Award bedrijven in het zonnetje en willen hiermee andere organisaties inspireren om naar hun eigen manier van werken te kijken en meer Purpose gedreven te worden. Wil je een bedrijf nomineren dat een mooi Purpose initiatief heeft laten zien, stuur ons dan een bericht.

The Purpose Company

The Purpose Company
Edward, Hans en Tim van The Purpose Company

Positieve impact op medewerkers, de business én de wereld!

Volg ons op: